Sustenabil. Silentios. Capabil

La fel de potrivite pentru strazile aglomerate ale orasului si pentru drumurile serpuite, de tara. Tehnologia avansata Plug-in Hybrid a lui Ford Kuga combina un motor electric, pe baza de baterie, cu motorul pe benzina Duratec, de 2,5 litri, oferind o putere hibrida combinata de 225 CP, impreuna cu un consum remarcabil de combustibil si cu emisii de CO2 de doar 32 g CO2/km (WLTP)/26 g CO2/km (NEDC).

Poti alege 4 stiluri de condus , deci poti decide daca acesta functioneaza cu energie de la motorul electric (EV Now), de la motorul pe benzina (EV Later), de la o combinatie a celor doua (EV Auto) sau prin utilizarea motorului pentru a reincarca bateria hibrida in timp ce conduci (EV Charge). Astfel, poti usura orice calatorie si, in acelasi timp, poti mentine condusul prin oras sustenabil, silentios si rafinat.

Reincarcare fara stres

Noul Ford Kuga Plug-in Hybrid ofera o autonomie impresionanta, exclusiv electrica, de pana la 56 km. Pentru a mari la maximum eficienta, sistemul utilizeaza o combinatie intre franarea regenerativa si puterea extrasa din motorul pe benzina pentru a extinde autonomiei in timp ce conduci.

Bateria hibrida poate fi reincarcata la majoritatea statiilor publice de incarcare. Alternativ, un cablu de incarcare casnic este furnizat impreuna cu vehiculul si poate fi utilizat oriunde ai acces la retea. Sau, ca accesoriu optional, priza de perete Ford ofera incarcare la domiciliu, cu viteza mai mare, capabila de o incarcare de la 0 la 100% in mai putin de 3,5 ore.

Asistenta suplimentara pentru motorul tau

Optiunea pe motorina Ford EcoBlue Hybrid a noului model Kuga integreaza un motor electric de mici dimensiuni, cu o baterie de 48 volti, pentru a imbunatati eficienta motorului.

Acesta este un motor electric de tip „mild-hybrid”, care nu poate fi condus numai cu energie electrica. In schimb, motorul electric ofera un sprijin suplimentar motorului cu ardere atunci cand este necesar, ajutand atat la imbunatatirea consumului tau de combustibil, cat si la reducerea emisiilor.

Nu e nevoie sa conectezi vehiculul la o sursa de alimentare externa, deoarece blocul acumulator separat de 48 de volti care alimenteaza motorul electric este reincarcat in timp ce conduci. Franarea regenerativa functioneaza prin redirectionarea energiei de la frane inapoi in bateria Mild-Hybrid-ului.

Optiunea pe motorina mai inteligenta

Preferi un motor diesel? Ford Kuga ofera o gama variata de motoare EcoBlue de 1.5l si 2.0l, integrand cea mai recenta tehnologie pe motorina pentru a imbunatati puterea, cuplul si economia, reducand in acelasi timp emisiile. Furnizand o putere impresionanta de 120 CP sau 190 CP, indiferent de motorul pe motorina ales, vei avea, de asemenea, optiunea unei transmisii automate, manuale sau avansate.

Schimbari ale treptelor de viteza manuale si rapide

Cutia de viteze manuala, cu 6 trepte, a lui Kuga are o capacitate mare de cuplu si asigura schimbari rapide si precise ale treptei de viteza. Pentru optimizarea consumului de combustibil, indicatorul luminos de schimbare a treptei de viteza din panoul de bord iti semnaleaza cand sa schimbi treapta de viteza.

Selectie lina a treptelor de viteza

Pentru modelele cu transmisie automata, schimbatorul de viteze rotativ, in forma de cadran, al lui Kuga iti ofera controlul complet al transmisiei avansate, cu 8 trepte de viteza, ceea ce iti permite sa selectezi perfect treptele de viteza, prin simpla rasucire a cadranului. Iar inlocuirea schimbatorului de viteze conventional elibereaza spatiu suplimentar, pentru un design interior mai curat, mai rafinat.

Imblanzeste fiecare teren

Strazi netede din oras sau drumuri serpuite de tara: oriunde conduci, Kuga este construit pentru a mari la maximum controlul. Alege unul dintre cele cinci moduri de deplasare disponibile, care ajusteaza functionarea vehiculului pentru a se potrivi perfect conditiilor. Sistemul modifica sensibilitatea acceleratiei, a directiei si a suspensiei, lucrand in acelasi timp cu controlul tractiunii si al stabilitatii, pentru a oferi control optim in orice setare.

Selecteaza unul dintre modurile: „Normal”, „Sport”, „Umed/Alunecos”, „Pista” sau, pentru eficienta maxima, modul „Eco”. informatiile cheie sunt apoi afisate prin intermediul consolei de bord de 12,3”, care comuta intre temele de culoare unice, in functie de modul de deplasare selectat.